Zo werkt jouw Levensdossier

Vastleggen en bijhouden wat écht belangrijk voor je is?

Dat kun je nu zelf! Op een leuke, makkelijke en veilige manier. Met deze app maak en bewerk jij je eigen Levensdossier. Zo beschik je over één handige plek voor nuttige informatie, jouw wensen, herinneringen en doelen. Hier zie je hoe de app werkt en hoe het Levensdossier niet alleen jou, maar ook de mensen die zuinig op je zijn zal helpen. Jouw leven lang!

Je kunt je Levensdossier altijd en overal bijhouden via PC, tablet of via je smartphone:

1
2
3
4
5
6
7
8
1

Registreer jouw account, kies je abonnement en maak je profiel compleet

2

Bepaal wie jouw trustees (vertrouwelingen) zijn en nodig ze uit. Na hun acceptatie is de informatie in jouw levensdossier veilig bereikbaar voor de mensen die voor jou belangrijk zijn. Voor wanneer jou iets zou overkomen waardoor je dat zelf niet meer kunt

3

Met je smartphone, een tablet of via je PC kun je altijd en overal de informatie vastleggen en bijhouden die voor jou belangrijk is

4

Koppel herinneringen en informatie aan de belangrijke momenten in jouw leven en creëer zo de tijdlijn vanaf je geboorte tot vandaag

5

Jouw meest belangrijke herinneringen, in beeld, tekst of als muziek. Sla ze op. Werk ze bij. Jou leven lang. Als inspiratie of om geïnspireerd te worden. Om stil te staan bij de bijzondere momenten die je al hebt beleefd

6

Doelen stellen en dromen realiseren. Daarbij helpt een bucket list. Met deze app kun je heel makkelijk een dynamische bucket list maken en bijhouden via je PC, tablet of smartphone.

7

Noteer je wensen en praktische informatie voor jouw vertrouwelingen (trustees), je nabestaanden of de notaris. Zij kunnen deze gegevens gebruiken wanneer dat nodig is

8

Met een PC of tablet kun je jouw actuele levensdossier downloaden als overzichtelijk PDF document. Als je wilt kun je het printen of ergens opslaan. Je kunt er ook voor kiezen om je levensdossier te legaliseren bij een notaris

Vastleggen. Bijhouden
Jouw leven lang. Goed geregeld

Nu belangrijk voor jezelf, later belangrijk voor de mensen die zuinig op je zijn.

Klik op de afbeelding om in te zoomen.

Dashboard functie:

Jij hebt de regie. Via jouw eigen account beschik je altijd en overal over veilige toegang tot jouw actuele levensdossier.

Met het intuïtieve en overzichtelijke dashboard zijn alle functies makkelijk beschikbaar. Met een eigen achtergrond creëer je de sfeer die bij jou past.

Jouw herinneringen:

Jouw foto’s
Bouw een dossier op met foto’s van jouw meest indrukwekkende gebeurtenissen, memorabele momenten en waardevolle ontmoetingen. En schrijf bij elke foto waarom deze zo bijzonder voor je is. Je kunt bij ieder levensjaar jouw meest belangrijke foto kiezen.

Jouw verhalen
Leg de bijzondere verhalen van je leven vast. Over grappige, ontroerende en bijzondere momenten die je beslist wilt onthouden. Dat kan natuurlijk ook een spreuk of gedicht zijn die jou aanspreekt.

Jouw muziek
Wat is jouw favoriete muziek? Waar word je blij van? Of wat ontroert je? Leg dit vast. En schrijf bij elk nummer welke herinnering je daarbij hebt.

Jouw video’s
Een selectie van je meest favoriete video’s. Van grote én kleine gebeurtenissen die jouw leven mooi en speciaal maken.

Koppel deze informatie makkelijk aan je Levensmomenten zodat ze een onderdeel vormen van jouw tijdlijn.

Jouw bucket list:

Leg hier vast wat je beslist nog eens wilt doen in je leven. Dat kan iets groots en meeslepends zijn. maar ook iets kleins. Een parachutesprong of wereldreis. Een bijzondere ontmoeting of de hobby van je dromen.

Gebruik de bucket list. Handig om te hebben, super om te kunnen afstrepen. Voor dromen die je wilt realiseren. En voor ervaringen om te herinneren.

Jouw Levensmomenten:

Weet je nog… Wanneer je terug kijkt op je leven en de dingen die je tot nu toe allemaal al hebt meegemaakt, dan zijn er altijd wel een paar momenten die er echt uit springen.

De tijd waarin jij je nu bevindt kan een belangrijk moment of een periode zijn die je wilt benoemen en vast wilt leggen.

Bij Levensmomenten kun je de levensfasen en momenten invullen die je tot nu toe het meest bij zijn gebleven en/of impact hebben (gehad) op jouw tijd hier op deze aardbol. Zo wordt een overzichtelijke tijdlijn met jouw Life-events gevormd.

“Een testament gaat over ‘wat je hebt’, dit gaat vooral over wie ik ben.
Voor mij is dat een belangrijk en waardevol verschil.” Sandra

Jouw wensen:

Hoe word jij graag herinnerd? Wat vind jij belangrijk? Sla belangrijke informatie, wensen en andere wetenswaardigheden op. Met deze informatie kunnen jouw geliefden en de betrokken instanties de dingen regelen zoals jij dat graag wilt. Omdat je zelf je wensen niet meer zelf kenbaar kunt maken of wanneer je komt te overlijden. Het gaat om informatie:

  • over wensen en voorkeuren;
  • bij overlijden;
  • voor notaris/executeur;
  • over verzekeringen.

Jouw trustee(s):

Deel je informatie met mensen die je vertrouwt. Mensen die jouw informatie kunnen gebruiken mocht jou iets overkomen, waardoor je zelf niet meer in staat bent deze informatie zelf te delen. Denk aan ziekte, een ongeval of onverwacht overlijden.

©opyright - Levensdossier.nl