Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarmee kunnen we je helpen?

Heb je vragen over jouw levensdossier, het online platform of de app? Wil je meer weten over een abonnement? Bekijk hier de veelgestelde vragen (FAQ).

We hebben graag contact met je
Vind je het antwoord niet duidelijk genoeg? Of staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via de contact en supportpagina.

Levensdossier.nl is een webapplicatie waarmee je heel makkelijk en veilig een persoonlijk Levensdossier kunt opbouwen en kunt bijhouden. Jouw leven lang.

Start vandaag en registreer je account
De basis voor jouw persoonlijke Levensdossier wordt automatisch voor je klaargezet

Vul je profiel verder in
Na het invullen van jouw profiel kun je op een heel eenvoudige en overzichtelijke manier aan de slag om jouw Levensdossier te vullen met informatie over je wensen, je belangrijkste herinneringen, praktische en bijzondere wensen, uitdagende levensdoelen etc.

Benoem je levensfasen en belangrijke levensmomenten
Deze vormen automatisch een persoonlijke tijdlijn met de momenten die bijzondere impact hebben of hebben gehad op jouw leven.

Wijs vertrouwenspersonen (trustees) toe
Na jouw uitnodiging en de beveiligde acceptatieprocedure, is informatie jouw Levensdossier voor jouw vertrouwenspersonen snel en veilig bereikbaar wanneer jij dat zelf niet meer kunt. Jouw trustees kunnen zelf natuurlijk geen aanpassingen doen.

Vastleggen. Bijhouden. Jouw leven lang
Je kunt nu echt aan de slag met het opbouwen en bijhouden van jouw Levensdossier. Telkens als je iets bedenkt, iets bijzonders meemaakt of inspiratie hebt, kun je dit makkelijk toevoegen en vastleggen. In beelden, muziek of tekst. Je levensdoelen zet je in je bucket list. Je wensen voor later zet je in ‘Mijn wensen’.

Beschikbaar wanneer nodig
Ga je trouwen? Wordt je dertig, veertig of vijftig jaar? Wil je jou Levensdossier laten legaliseren bij een notaris? Of beleef je een andere mijlpaal in je leven? Dan kun je de actuele informatie uit je dossier altijd downloaden als PDF-document.

Wanneer jou iets overkomt, is jouw Levensdossier snel en veilig bereikbaar voor jouw trustees.

Algemene functies

 • Mijn profiel
 • Trustees uitnodigen
 • Contactpersonen benoemen
 • Een lijst met belangrijke contactpersonen uploaden
 • Persoonlijke boodschappen klaarzetten
 • Reminders op actualiteit instellen
 • Het downloaden van je actuele levensdossier in PDF formaat.

Functie ‘Levensmomenten’

 • Maak een makkelijk een tijdlijn met jouw Levensfasen en belangrijkste momenten
 • Koppel onderdelen en gebeurtenissen aan het juiste moment op jouw tijdlijn.

Functie ‘Mijn herinneringen’

 • Jouw fotomuur met jaarfoto’s maken en bijhouden
 • Favoriete video’s benoemen
 • De verzameling van jouw ‘kippenvelmuziek’ opslaan
 • Levensverhalen maken en bewaren of jouw favoriete anekdotes en quotes benoemen
 • Al jouw herinneringen kun je voorzien van een toelichting/uitleg en koppelen aan de levensfases en momenten op jouw tijdlijn.

Functie ‘Mijn bucket list’ en ‘Mijn wensen’

 • Jouw persoonlijke bucket list met levensdoelen maken en bijhouden
 • Wensen en voorkeuren aangeven voor wanneer jou wat overkomt:
 • Donorvermelding
 • Jouw wensen bij ziekte, wilsonbekwaamheid en/of bij overlijden
 • De gegevens van en voor verzekeraars
 • Gegevens uitvaartverzorger
 • Gegevens executeur en notaris(sen).

Jazeker! Daarvoor ontwikkelden wij de ‘Zuinig op jou’ & de ‘Blij met jou’ voucher.

Met deze voucher (binnenkort ook beschikbaar als leuke giftcard en giftbox) kun je een Standaard account of een Lifetime account cadeau geven aan iemand die veel voor jou betekent en waar jij zuinig op bent.

Neem contact met ons op om dit superorginele, waardevolle cadeau te bestellen.

Zuinig-op-jou-giftbox-example-300x175

De website, de software en de databases met jouw gegevens draaien op high-end IT-infrastructuur die veilig staat opgesteld in Nederland, in Europa’s meest veilige en moderne datacenters.

Hierdoor zijn gegevens veiliger dan bij opslag op een lokale server of op jouw eigen computer. En dat geldt dus ook voor ónze eigen data. Bij eventuele calamiteiten zoals brand, overstroming of stroomstoring kunnen we gebruikmaken van een versleutelde back-up van de software en de gegevens.

Europa’s meest veilige datacenters
Ons datacentrum en de IT-infrastructuur van ons software platform voldoen aan de volgende eisen:

 • Tier III classificatiesysteem;
 • Certificering volgens het Information Security Management System 9001, ISO 27001 en ISO 14001. Kortom: kwaliteitsmanagement, beveiliging en milieumanagement zijn optimaal gewaarborgd;
 • 99,8% netwerk uptime garantie;
 • Redundant (dubbel) uitgevoerde energietoevoer;
 • Redundant (dubbel) uitgevoerde netwerkvoorzieningen;
 • UPS (noodstroomvoorzieningen);
 • Geavanceerde brandbeveiliging;
 • Optimale lucht- en temperatuurkwaliteit;
 • 24/7 beveiliging.

Wij realiseren ons heel goed dat jij persoonlijke informatie opneemt in je Levensdossier. Daarom hebben wij passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw gegevens te beschermen tegen verlies en te beveiligen tegen onrechtmatige verwerking of toegang.

Deze maatregelen zijn ook gericht op het voorkomen van onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens. Wij hebben geen toegang tot dossiergegevens en verstrekken dus ook nooit gegevens aan derden zonder jouw toestemming. Daar hebben we namelijk geen enkel belang bij.

Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Ja, dat kan. Je kunt ervoor kiezen om het document dat je kunt maken met de app te legaliseren bij een notaris.

Legalisatie door een notaris geeft jou en je nabestaanden een stukje extra zekerheid. De notaris controleert jouw identiteit en verklaart dat jij zelf degene bent die zijn handtekening heeft gezet. Hiermee weet iedereen zeker dat jij zelf 100% achter de inhoud van jouw Levensdossier staat. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of jij jouw dossier wél of niet wilt laten legaliseren.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw notaris toe te voegen als ’trustee’ (vertrouwenspersoon). Zo kan jou notaris altijd bij de actuele gegevens in jouw Levensdossier wanneer dat nodig mocht zijn.

Legalisatie vanaf € 35,00
Legalisatie door een notaris hoeft niet duur te zijn. Voor legalisatie brengen we je vrijblijvend in contact met een notaris die bij jou past. Deze helpt je ook graag om te kijken of jij alles goed geregeld hebt voor nu en voor later.

Zo kan de notaris je informeren over wat je nog meer kan vastleggen voor als je in een situatie komt dat je zelf geen beslissingen meer kan nemen. Daarnaast kan hij je vertellen wie je erfgenamen zouden zijn als je komt te overlijden en wat je er aan kan doen om dat te wijzigen.

Met jouw Levensdossier kun je makkelijk en veilig ’trustees’ (vertrouwenspersonen) aanwijzen. Daarmee maak je jouw actuele Levensdossier bereikbaar voor de mensen die zuinig op je zijn. Mensen die je vertrouwt.

Wanneer jou iets overkomt waardoor je zelf niet meer bij jou gegevens kunt – bijvoorbeeld door ziekte of overlijden – dan zijn het jouw trustees (de door jou aangewezen vertrouwenspersonen) waarvoor de gegevens in jouw Levensdossier beschikbaar zijn. De informatie helpt hen te kunnen doen wat nodig is. Daarnaast beschikken jouw trustees zo over de informatie die voor jou belangrijk is. Voor inspiratie. Of als troost.

Een trustee kan bijvoorbeeld je partner zijn, je naaste familie, je beste vriend of vriendin of eventueel jouw notaris.

Beëindiging door trustees
Zodra één van jouw trustees jouw account wil sluiten, omdat jij dat bijvoorbeeld zelf niet meer kunt doen, dan treedt de slimme, beveiligde procedure tot sluiting van jouw Levensdossier in werking. Hierbij wordt gecontroleerd of het echt de bedoeling is dat jouw account beëindigd wordt.

Een standaard abonnement voor gebruik van de software kost slechts € 12,- per jaar.

Daarbij kun je gratis gebruik maken van de app voor je smartphone en/of tablet en heb je recht op updates.

Proberen zonder verplichtingen
Je kunt er ook voor kiezen om het Levensdossier en de app eerst 3 maanden zonder verplichtingen gratis te proberen.

Wij staan graag garant voor de meerwaarde die het platform en de app jou op langere termijn bieden: Wanneer je toch niet tevreden bent? Dan ontvang je de vooruitbetaalde kosten (die zijn dus nooit hoger dan € 12,-) gewoon terug.

Lifetime
Met een lifetime account betaal je éénmalig en kun je jouw leven lang gebruik maken van het platform. Ook maak je gratis gebruik van de app en heb je levenslang recht op alle updates.

Ja, LifeCourse BV, het bedrijf achter Levensdossier.nl en MyMoriam.com is onafhankelijk en niet financieel gebonden aan derden.

Dat is een bewuste keuze. Het stelt ons namelijk in staat om op de lange termijn meerwaarde, een veilige dienstverlening en objectieve inspiratie te bieden.

Het Levensdossier is juist gericht op het hier en nu.

Het is belangrijk om nú volop te leven. Om zo nu en dan stil te staan bij de waardevolle momenten die je beleeft, de mensen die je ontmoet en de tijd die je hier nu hebt. Dat geeft een goed gevoel.

Door deze bijzondere momenten vast te leggen, ben je je meer bewust van de dingen die jouw leven waardevol maken en van de dingen die impact hebben op je leven. Mooie én minder mooie momenten. Bovendien geeft het gewoon wat extra rust als je weet dat jij en je geliefden ook zijn voorbereid op onverwachte gebeurtenissen.

Ja, ook wanneer je al een testament hebt laten opstellen met een notaris, biedt jouw Levensdossier veel toegevoegde waarde.

Een testament gaat over ‘wat je hebt’, het Levensdossier gaat vooral over ‘wie je bent’. In een testament leg je namelijk vooral formele en materiële wensen en afspraken vast, terwijl deze applicatie is bedoeld voor het vastleggen van bijzondere herinneringen in je leven.

Je bouwt aan een waardevol en persoonlijk document. Dat gaat dus veel verder en dieper dan de zaken die te maken hebben met de afwikkeling van formele en materiële zaken. Handig voor jezelf. Belangrijk voor de mensen die van je houden. En je ontzorgt ermee je nabestaanden, voor als jij er niet meer bent.

Ja, het Levensdossier heeft zeker een toegevoegde waarde naast een uitvaartverzekering. Zowel jij als je vertrouwenspersonen (trustees) kunnen er zo voor zorgen dat jij herinnerd wordt zoals je bent. Je ontzorgt op die manier dus je nabestaanden. Bijvoorbeeld door in jouw Levensdossier in te vullen waar je verzekerd bent en wat je specifieke wensen zijn voor jouw afscheid. Jouw uitvaartverzekeraar en/of uitvaartverzorger is zo nóg beter in staat om je nabestaanden te ontzorgen.

Ja, je kunt in je Levensdossier aangeven naar welk e-mailadres een nieuw aangevraagd wachtwoord moet worden gestuurd. De ontvanger van deze mail kan dan je social-media-account sluiten.

Binnenkort breiden wij onze functionaliteiten uit met een gedeelte waar je extra veilig een overzicht van je diverse account- en abonnementsgegevens kunt maken.

Wil je je account opzeggen en jouw abonnement beëindigen? Jammer, maar dat kan natuurlijk. De procedure om je abonnement op te zeggen en jouw Levensdossier te sluiten verloopt op een zorgvuldige en veilige manier:

Via ‘Mijn profiel’
Als eigenaar van het e-mail adres dat hoort bij jouw account kun je inloggen als gebruiker. Onder ‘Mijn profiel’ kun je vervolgens zelf de veilige procedure starten om het dossier te sluiten en je account te beëindigen door op de rode button te klikken.

Je krijgt daarna nog 3 maanden toegang en bedenktijd tot de definitieve sluitingsdatum. Deze sluitingsdatum wordt aangegeven in de bevestigingsmails die je automatisch ontvangt. In deze periode kun je de meest actuele versie van jouw Levensdossier kosteloos downloaden in PDF formaat en daarna zelf bewaren. Als digitaal of geprint document.

Bij het bedenken en ontwikkelen van onze oplossingen houden wij zo goed mogelijk rekening met het milieu. Zolang het niet ten koste gaat van onze dienstverlening en de veiligheid van onze gebruikers.

Green IT
Het datacenter waarvan wij gebruikmaken is 100% CO2-neutraal. Dit houdt in dat het datacentrum voor 100% gebruikmaakt van groene stroom. Het is bovendien het meest energie-efficiënte datacentrum van Nederland (met een EUE van 1.16). Ons datacentrum is lid van Green IT, een initiatief voor CO2-reductie in de IT-branche.

Sommige mensen beweren dat datacenters milieuvervuilers zijn vanwege het hoge stroomverbruik. Wij zijn het daar niet mee eens. Bedenk maar eens hoeveel plek en energie het zou kosten wanneer alle gebundelde IT power en faciliteiten weer zouden bestaan uit losse PC’s en servers, die allemaal zelf opgestart, gekoeld en onderhouden moeten worden. Consolidatie en clustering in datacenters bieden naast veiligheid dus voordelen voor het milieu.

Geschikt voor PC, tablet en smartphone

Jouw levensdossier. Goed geregeld

 • Bewust leven

  Wees je bewust van de bijzondere momenten die je beleeft, de mensen die je ontmoet, de tijd die je hebt en de dingen waarvan je geniet.

 • Ontzorgen en verbinden

  Met het Levensdossier ontzorg jij jezelf en de mensen die zuinig op jou zijn. Het stimuleert verbinding van mensen vanuit verschillende generaties. Door van elkaar te ontdekken en te leren wat er écht toe doet.

 • Herinnerd worden zoals je bent

  Jouw Levensdossier geeft je meer invloed op de manier waarop je nabestaanden, familie, vrienden en bekenden zich jou na je overlijden zullen herinneren. Prettig voor jezelf, waardevol voor je geliefden.

Goed geregeld. Jouw leven lang

Overal en altijd veilig toegang?

Download nu gratis de app voor iOS of voor Android

button-apple   button-android

©opyright - Levensdossier.nl