Waarom jouw Levensdossier

Wat heb jij geregeld?

Jouw Levensdossier is een makkelijk beschikbaar, actueel document met nuttige en relevante informatie over wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt. Het helpt je om jouw levensdoelen te realiseren en is bijvoorbeeld handig om te hebben voor een moment dat jou iets zou overkomen.

Anders, beter én leuker

Traditionele oplossingen zoals een testament of wilsbeschikking bestaan vaak uit dure, sombere, statische en achterhaalde documenten. Om materialistische zaken van nu te regelen voor later. Is dat nog wel van deze tijd? Wat vertelt het over wie je bent? En… ga je daarmee niet teveel voorbij aan het hier, nu en morgen?

Ontdek het zelf:

“Hiermee zijn mijn wensen, mijn wil en de dingen die mij uniek maken vastgelegd en beschikbaar voor als het nodig is” Eva

Op één plek, altijd actueel

Vanaf nu is uitstellen niet meer nodig: Vastleggen en bijhouden wat er voor jou écht toe doet kun je nu ook zelf. Op een makkelijke, leuke en veilige manier.

Vastleggen. Bijhouden. Jouw leven lang
Ontdek ook de nieuwe standaard om nuttige informatie, je wensen, doelen en momenten van betekenis vast te leggen. Met jouw Levensdossier beschik je over een waardevol en altijd actueel document met beelden, verhalen en muziek. Van doelen én plannen voor je leven. En van wensen en nuttige informatie voor daarna.

Gebruik jouw Levensdossier voor het maken en bijhouden van een wensen & doelenlijst, bucket list of als basis voor jouw (levens)testament. Nu belangrijk en inspirerend voor jezelf, later belangrijk voor de mensen die zuinig op je zijn.

Hoe ziet jouw Levensdossier eruit?
Ontdek de mogelijkheden

Maak een kritische selectie van je meest memorabele momenten

We maken in ons leven duizenden foto’s en vele video’s. Maar welke van al die beelden zijn nu écht belangrijk voor je? Maak de selectie en sla ze op! Leuk om te bewaren en terug te kijken. Beelden om te herinneren. Voor jezelf én voor anderen.

Onverwacht kippenvel van een plek of een belevenis? Met de app voeg je makkelijk nieuwe beelden toe. Via tablet of smartphone. Vanaf de bank of vanaf jouw droomplek, waar dan ook in de wereld!

“Hiermee maken jullie het vastleggen voor later tot iets cools,
iets wat je zo snel mogelijk ook zelf geregeld wilt hebben!” Laura

Schrijf en bewaar jouw persoonlijke verhalen en de quotes waar jij voor staat

Sommige gebeurtenissen laten zich niet vatten in beelden. Schrijf ze op!

Omschrijf niet alleen de gebeurtenis, maar vooral ook wat het met je deed. En wat je opviel. Dat zit ‘m vaak in de details.

Selecteer en bewaar de muziek bij je belangrijkste herinneringen

Led Zeppelin of Armin van Buuren. Johnny Cash of de ‘Erbarme Dich’ uit de Mattheus Passion van Bach. Niets is zo persoonlijk als muziek.

Sla je favoriete muziek op in jouw Levensdossier. En schrijf daarbij waarom deze muziek je zo aanspreekt. Bijvoorbeeld omdat de muziek je herinnert aan een belangrijk moment. Of omdat ze een bepaald gevoel of beeld oproept. Leuk om te doen, bijzonder om te bewaren.

Stel je bucket list samen

Wat wil jij beslist allemaal hebben gedaan in je leven? Dat kan van alles zijn. Iets groots en enerverends, of iets kleins en persoonlijks. Een wereldreis of parachutesprong. Zwemmen met dolfijnen. Leren salsadansen. Een hond als huisdier. Een bezoek aan een oudtante.

Gebruik de bucket list. Handig om te hebben, super om te kunnen afstrepen. Voor dromen die je wilt realiseren. En voor ervaringen om te herinneren.

Noteer wensen en nuttige informatie voor jouw trustees

Stel informatie over abonnementen, afspraken en bijvoorbeeld relevante verzekeringen veilig beschikbaar aan vertrouwelingen (trustees), nabestaanden of de notaris. Zij kunnen deze gegevens bijvoorbeeld gebruiken wanneer jij door omstandigheden je wensen niet meer zelf kenbaar kunt maken.

In de tussentijd is jouw informatie in veilige handen.

Extra zekerheid? Kies voor legalisatie bij de notaris

Legalisatie bij de notaris geeft jou en je nabestaanden wat extra zekerheid. De notaris controleert jouw identiteit en verklaart dat jij zelf degene bent die zijn handtekening heeft gezet. Hiermee weet iedereen zeker dat jij zelf 100% achter de inhoud van jouw levensdossier staat. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of jij jouw dossier wél of niet wilt laten legaliseren.

Legalisatie vanaf € 35,00

Voor legalisatie brengen we je vrijblijvend in contact met een notaris die bij jou past. Deze helpt je ook graag om te kijken of jij alles goed geregeld hebt voor nu en voor later.

Zo kan de notaris je informeren over wat je nog meer kan vastleggen voor als je in een situatie komt dat je zelf geen beslissingen meer kan nemen. Daarnaast kan hij je vertellen wie je erfgenamen zouden zijn als je komt te overlijden en wat je er aan kan doen om dat te wijzigen.

  • Bepaal wie jouw trustees zijn

    en nodig hen uit via de veilige procedure

  • Maak jouw informatie beschikbaar

    voor wanneer jou onverwacht iets overkomt

  • Extra zekerheid?

    legaliseer jouw levensdossier via een notaris die bij jou past.

©opyright - Levensdossier.nl